Cukrový terč je vytištěn na cukrové hmotě a je vhodný ke zdobení všech povrchů dortů. Tímto způsobem získáte rychle a kvalitně ozdobený povrch dortu. Na dort se nanese vrstva krému, který se uhladí. Poté se na povrch přiloží cukrová folie upravená do požadované velikosti (lze stříhat nůžkami) a lehce se přitiskne. Dort se dozdobí krémem a je hotovo. Suchý povrch dortu je možné pokapat menším množstvím vody a poté na něj položit cukrovou folii.
Doporučovaná doba položení cukrové folie je 3 - 4 hod před krájením dortu.
Složení cukrové folie: Cukr, glukózový sirup, ztužený rostlinný olej, stabilizátor E414, E415, voda, smáčedlo E422, emulgátor E471, E433, zahušťovadlo E405, konzervační prostředek E218, E385
Skladování cukrové folie: Nejlepší skladovací podmínky pro cukrovou folii jsou 15-20°C a 40-55% relativní vlhkosti. Pokud nedodržíte tyto podmínky, folie ztvrdne a zkřehne. Doporučujeme potom ji dát na několik minut do tepla (25-30°C) k tepelnému zdroji, takže folie opět změkne a stane se pružnou. Pokud folie není položena na dort bezprostředně, dejte ji do originálního obalu a dobře utěsněte. Cukrová folie může být zmražena za podmínky, že ji necháte dokonale rozmrazit předtím, než ji položíte na dort. Pokud jste zmrazili folii i s dortem, musíte počkat několik hodin rozmrazování, aby se folie při krájení dortu nepolámala.